Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Yritys

Kotileipomo Riikonen        

Historiaa:       

Kotileipomo Riikonen on perustettu v. 1976, jolloin kotirouva ja viiden vilkkaan poikalapsen äiti Sirkka Riikonen aloitti leipomotoiminnan Kontiolahden Onttolassa, omakotitalon siipirakennuksessa sijaitsevassa leipomotilassa. Aamuisin karjalanpiirakat leivottuaan Sirkka lähti myymään ne Joensuun torille.

Vuonna 1983 yritykseen tuli mukaan Sirkan poika  -viidestä vilkkaasta se keskimmäinen- Jorma Riikonen. Keväällä 1991 valmistuivat uudet toimitilat Kontiolahden Puntarikoskelle, n. 8 km päähän Joensuun keskustasta. Sirkka työskenteli poikansa yrityksessä vielä muutaman vuoden ja jäi sitten viettämään eläkepäiviään.

Vuonna 2012 avattiin toinen leipomo Kontiolahden Lehmoon, n. 8 km Joensuun keskustasta. Lehmon leipomon laajennus valmistui v. 2017 alkupuolella, jolloin Onttolan leipurit suuntasivat kohti Lehmoa ”saman katon alle” leipomaan.

Tuotteet, raaka-aineet ja toiminta-ajatus:

Kotileipomo Riikosella olemme erikoistuneet perinteisten, karjalaisten piirakoiden ja vatruskoiden valmistukseen, näiden lisäksi leivomme mm. sultsinoita, perunarieskoja ja kukkoja. Piirakoita valmistamme riisi-, peruna- ja ohratäytteellä, 3000-4000 kpl tunnissa. Kaikki piirakat rypytämme käsin. Piirakoita saa myös esipaistettuna ja raakapakasteena. Piirakan kuoreen käytämme n. 70% ruisjauhoja, puuron keitämme laktoosittomaan maitojuomaan ja lopuksi voitelemme piirakat laktoosittomalla voilla.

Kaikki tuotteemme ovat täysin laktoosittomia. Vältämme lisäaineiden käyttöä. Hankimme kaikki raaka-aineet luotettavilta kotimaisilta toimittajilta.

Toiminta-ajatuksenamme on tehdä mahdollisimman maistuvia, ”kotoisia”, karjalaisia piirakoita ja vatruskoita, hyvin yksinkertaisesti ja ilman lisäaineita. Nimenomaan juuri niitä oikeita ohutkuorisia ”pohjoiskarjalaissii piirakoita” joissa on ”sitä jotain”.

Riikosen Leipomaa –vuodesta 1976– yli 40 v:n kokemuksella

torimyynti.jpg